Etiquetas

, , , ,

Post dedicat a aquesta meravellosa plaça anomenada “Jemaa el-Fna”.

“Patrimoni Inmaterial de la Humanitat” declarat per l’ UNESCO a l’any 2001, i que al menys per un servidor va ser la meva porta a Orient.

Panoràmica de vespre, presa a la terrassa del Cafè (colonial) França – © Antoni Coll.

Famosa per la seva activitat frenètica, ja que son 24h “non stop” d’activitats de lo mes exòtiques  per la majoria dels Occidentals … cantadors de comptes, dones tatuadores, comerciants, encantadors de serps i de “humans” …, danses tribals, cuiners, i us poc garantir que de qualsevol cosa que necessiteu es pot trobar en aquesta plaça que cada dia rep a milers i milers de visitants de diferents cultures.

Imatge d’un carrer de sortida de la plaça cap el barri Jueu, amb un amic espontani que vaig fer … – © Antoni Coll.

www.antonicoll.com

Imatge d’un carrer dels “Zocos” – © Antoni Coll.

Un lloc inigualable per aprendre a obrir-te, i barrejar-te amb la cultura Oriental perquè en aquest lloc tot es parla, i es sobre tot es negocia ¡¡¡. I el no fer-ho es considera una falta de respecte cap els amfitrions.

www.antonicoll.com

Fotografia d’un encantador de serps … ( Ojo molts reticents a les fotografies, vam tenir problemes per aquesta …) – © Antoni Coll.

Durant el dia destaca les activitats comercials que ja he anomenat abans …, als carrerons que envolten la plaça anomenats “Zocos” podreu trobar gaire be de tot, i us puc assegurar que el dia us passara volant …

www.antonicoll.com

Fotografia del “HASSAN nº 114” un dels seus menjadors mes famosos a la plaça, on durant tot els vespre la seva activitat culinària es frenètica – © Antoni Coll.

Ja de vespre l’activitat continua …, però ja canvia, aviat es preparen els seus improvisats “menjadors” a la mateixa plaça per començar a fer el que nosaltres anomenaríem “fer caliu” per donar de menjar o mes be sopar a tots els seus comensals, amb els diferents sons tribals, i les seves danses …

Nocturna de la plaça, feta a mitja nit allà on la seva activitat es màxima, amb els seus peculiars sons tribals barrejat amb els seus fums i vapors … – © Antoni Coll.

En definitiva un lloc màgic, “una meravellosa porta a Orient …”   us ho recomano ¡¡¡